În această secțiune pot fi regăsite problemele întâlnite frecvent și câteva indicații care să direcționeze studenții spre rezolvarea cât mai rapidă a dificultăților întâmpinate.

  • Contul în STUDENT.UGAL.RO nu poate fi creat datorită unor informații eronate:
    • Informațiile necesare pentru crearea contului în STUDENT.UGAL.RO sunt introduse de secretariatul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, trebuie luată legătura cu acesta sau trebuie trimis un e-mail la adresa note [at] ugal.ro
  • Contul în CTI.UGAL.RO nu a fost creat, nu se poate obține acces la resursele din CTI.UGAL.RO:
    • cauzele pot fi multiple, de exemplu nu a fost identificată corect specializarea completată de secretariatul Fac. ACIEE sau a apărut o malfuncțiune a sistemului care crează conturi. Trebuie luată legătura cu un cadru didactic sau personalul tehnic sau trebuie trimis un e-mail la adresa support.cti [at] ugal.ro, folosind contul de e-mail din @student.ugal.ro pentru o identificare ușoară.
  • Contul în CTI.UGAL.RO a funcționat, dar după schimbarea parolei în STUDENT.UGAL.RO autentificarea eșuează:
    • Este necesară o sincronizare a autentificării între cele două sisteme pentru contul respectiv, trebuie luată legătura cu un cadru didactic sau personalul tehnic sau trebuie trimis un e-mail la adresa support.cti [at] ugal.ro, folosind contul de e-mail din @student.ugal.ro pentru o identificare ușoară.
  • În cadrul platformei edu.csed.ugal.ro nu există acces la cursurile corespunzătoare specializării sau anului de studiu:
    • Contul din CTI.UGAL.RO nu este înscris în grupul corespunzător anului de studiu. Trebuie luată legătura cu un cadru didactic sau personalul tehnic sau trebuie trimis un e-mail la adresa support.cti [at] ugal.ro, folosind contul de e-mail din @student.ugal.ro pentru o identificare ușoară.
  • Sesiunea de lucru în Windows afișează un ecran negru:
    • În primul rând trebuie încercată deconectarea de la sistem, apăsând în cadrul clientului RDP combinația Ctrl+Alt+End și apoi aleasă opțiunea „Sign out”. Dacă nu se rezolvă situația este o problemă legată de profilul personal din Windows, trebuie trimis un e-mail la adresa support.cti [at] ugal.ro.
  • Sub sistemele Windows, într-o sesiune RDP (de la distanță sau de pe o stație din laboratoare) există două opțiuni: „Disconnect” și „Sign out”. Care din ele trebuie folosită?
    • „Disconnect” are ca efect deconectarea clientului de la sesiunea de pe server, sesiunea de lucru nu este terminată și rămâne activă pe server în exact aceeași stare ca în momentul deconectării, cu toate aplicațiile deschise și funcționale. O sesiune deconectată este activă pentru un interval de maxim 10 minute, după care este terminată, în cazul în care nu se realizează o reconectare. Această opțiune ar trebui folosită atunci când se dorește reluarea sesiunii de la un alt client (de exemplu de la o altă stație, eventual din alt laborator).
    • „Sign out” realizează terminarea sesiunii de lucru pe server, toate aplicațiile sunt oprite și resursele folosite sunt eliberate. Această opțiune este cea echivalentă unui „Logout” și ea trebuie folosită atunci când se dorește terminarea sesiunii de lucru.

Ultima actualizare: 20 aprilie 2020