Rețeaua CTI.UGAL.RO oferă utilizatorilor și acces Wi-Fi în toate spațiile departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației. Această rețea a fost implementată la începutul lunii octombrie 2021 pentru a facilita accesul studenților care lucrează în laboratoarele departamentului cu ajutorul laptopurilor personale la resursele rețelei CTI.UGAL.RO.

Rețeaua Wi-Fi are identificatorul CTI și este disponibilă în următoarele zone:

  • Spațiul deschis de la parterul corpului G
  • Etajul 3 al corpului G
  • Etajul 4 al corpului G
  • Etajul 5 al corpului Y în sălile Dept. CTI

Acoperirea cu semnal Wi-Fi este completă în toate spațiile menționate și asigură o conectivitate de minim 300Mbps (trafic real pentru o conexiune Wi-Fi 6) în orice punct.

Rețeaua Wi-Fi CTI este tip Enterprise (802.1x) și autentificarea pentru acces la rețea se realizează folosind aceleași coordonate ca la celelalte resurse din sistemul CTI.UGAL.RO, și anume același nume de utilizator și aceeași parolă ca la sistemele Windows, Linux sau precum cele folosite pentru accesarea platformei educaționale https://edu.csed.ugal.ro.

Conectivitatea este oferită folosind standardele Wi-Fi 802.11n (atât în banda de 2.4GHz cât și în banda de 5GHz), 802.11ac și 802.11ax – Wi-Fi 6, oferind astfel o viteză foarte bună de acces la rețea. Comutarea între standardele Wi-Fi sau între benzile de frecvență se va face automat în funcție de capabilitățile dispozitivului folosit și a semnalului Wi-Fi recepționat de dispozitiv, pentru a asigura o performanță crescută a accesului la rețea. Datorită managementului centralizat al rețelei Wi-Fi CTI mutarea conectivității unui client de pe un punct de acces pe altul (mai apropiat sau mai puțin solicitat) se va realiza de asemenea automat pentru a oferi un maxim de viteză dispozitivului conectat prin Wi-Fi.

Conectarea la rețeaua Wi-Fi CTI oferă acces la Internet și acces direct la resursele private ale rețelei CTI.UGAL.RO, la toate serverele (Windows, Linux) și la toate serviciile (Web Hosting, Cloud, etc.) fără a fi nevoie de a folosi o conexiune VPN.

Instrucțiuni pentru conectare:

Windows:

Conexiunea Wi-Fi ar trebui să fie realizată în mod automat. Trebuie furnizate numai numele de utilizator (! fără @cti.ugal.ro sau altceva) și parola.

Linux:

Parametrii minimali care trebuie setați în Linux sunt următorii:

  • Security: WPA 2 Enteprise
  • Authentication: PEAP (Protected EAP)
  • No CA certificate required (trebuie selectat)
  • PEAP version: Automatic
  • Inner authentication: MSCHAPv2

Ultima actualizare: 24 februarie 2023